Hjemmelavet Marcipan

Nej... det er ikke billigere end almindeligt købemarcipan, men nu faldt jeg over mandler på tilbud og så kunne jeg ikke lade være. Det giver ligesom en bestemt stolthed og tilfredsstillelse når man selv har været i sving.
Som sådan er det ikke særlig indviklet at lave marcipan, men det kommer ikke til at smage helt som den marcipan vi er vand til.
En af hovedårsagerne er at der normalt ikke er særlig mange mandler i marcipan, og de er blandet med en stor mængde abrikoskerner af to grunde: 1. de er bedre hvis man skal bage med marcipanen. 2. de smager mere af mandeler end mandlerne gør.

Man kan hjælpe smagen lidt på vej ved at bruge mandelessens (selvom det er lidt snyd).

Opskrift:
400g mandler
2 dl flormelis
2 spsk citronsaft
mandelessens efter smag
lys sirup

1. Smut mandlerne og lad dem tørre helt.
2. Rist mandlerne i ovnen ved 180garder i højest 6 minutter, de må ikke blive brune. lad dem køle helt af.
3. Mal mandlerne fint i en foodprocessor eller blender.
4. Bland flormelis, citronsaft og mandelessens, og kom sirup i til marcipanen er sammenhængende og smidig. Den må ikke klistre.
5. Pak marcipanen ind i folie og lad den ligge minimum 30 minutter i køleskabet før brug.

Tip: hvis du gerne vil lave en bagefast marcipan, skal du lade dine mandler ligge i vand i et par timer før mandlerne ristes i ovnen. 

Kommentarer