Croissants

Hvem elsker ikke en nybagt, sprød, lækker og gylden Croissant på morgenbordet?
Måske endda med lidt chokolade eller andet godt indeni... Jeg er i hvert fald fan, og her for i så min ynglings Croissant-opskrift <3

ca. 25stk
500g Mælk
75g Gær
50g Sukker
20g salt
1 æg
1000g mel

250g smør til rulning

detaljeret guide til rullede deje findes her

1. Dejen ældes sammen og pakkes om smørret, rulles 2X4 og hviler på køl i en halv time inden brug.
2. Del dejen i to og rul hver halvdel ned til en lang regtangel der er lidt mere end 16 cm i bredten, sørg for at gøre den så lige som muligt, så den ikke pludselig er 18cm i den ene ende, 10 cm bred på mitten og 15 cm i den anden ende. (tag at komme den ene halvdel af dejen i køleskabet imens du arbejder med den anden, ellers kan smørret finde på at smelte fra dig og blive meget træls at arbejde med.)
3. Tag en ren lineal og del dejstykket i 12-13 stykker på 12 cm. Skær diagonalt så dine stykker bliver trekantede som vist på billedet.
4.
- hvis du gerne vil have fyld i dine croissanter ligger du en lille klat på den korteste side modsat snippen. Bøjer hver ende ind så fyldet bliver lukket inde, og ruller croissanten sammen. Træk lidt i snippen imens du ruller, bare pas på du ikke river dejen fra hinanden.
- hvis du ikke vil have fyld i ruller du den bare sammen. Bøj fladen modsat snippen op og rul med håndfladen. Du skal presse lidt men ikke så meget at du maser dejen. Hiv lidt i snippen med den anden hånd imens du ruller.
5. Kom dine croissanter på en bageplade og lad dem hæve overdækket i en time.
6. Varm ovnen på 220grader varmluft. Pensel med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Ideer til Fyld :
Nutella.
Karamel (kondenseret mælk)
Marmelade
Creme
Marcipan 
Brug fantasien ...

Bon appetit

Kommentarer