Spandauer

Har man sagt wienerbrød har man også sagt spandauer.
Det lille stykke wienerbrød har længe været fast gæst ved kaffebordet og nu kan du med tålmodighed, overskud og tungen lige i munden imponere svigermor med hjemmelavede Spandauer.

10stk
Wienerdej:
75g mælk
40g æg (1 æg str. small)
15g gær
15g sukker
2g salt
180g hvedemel fra fryseren
10g smør

200g smør til rulning

Bankes sammen og rulles 3x3, lad det ligge og hvile i en halv time i køleskabet efter rulning.
Til dem der ikke har prøvet at lavet en rullet dej før er der mere detaljerede instruktioner og forklaringer her

Borgmestermasse:
30g margarine
30g sukker
30g marcipan

ca. 200g  Gul creme, koldcreme eller bagefast marmelade

1. Imens dejen ligger og hviler i køleskabet i en halv time, kan du rydde lidt op i køkkenet og sørge for at alt er klar til at du kan lave dine spandauer. Ælt borgmestermasse sammen, sørge for at have cremen klar og at alt det køkkengrej du skal bruge ligger fremme.
- Laver du rigtig gul creme eller bruger du en pulver creme fra brugsen? personligt foretrækker jeg ikke en frem for den anden. Rigtig gul creme kræver tid, både når den skal laves og når den skal køle af. Har du travlt eller stresser eller er det bare første gang du står med en rullet dej? så er det bedre bare at bruge brugsens crem og i stedet koncentrer din tid om at få nogle flotte rullelag i wienerbrødet.

Hvad skal du ellers bruge?
2 sprøjteposer
2 skeer
1 kniv
1 lineal
sammenpisket æg til pensling 

2. Rul wienerdejen ud så den bliver 20cm bred og 50cm lang og del den i 10 firkanter der er 10cm på hver side.
3. På midten af hver firkant sætter du en lille klat borgmester masse.
4. Bøj hjørnerne af hver firkant ind til midten og tryk dem fast i borgmestermassen med tommeltotten.
5. Stil de små wienerbrødspakker på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve et lunt sted i 30-60 minutter. Tænd ovnen ovnen på 240grader.
6. Pensel dine spandauer med æg og tryk midten godt ned (ikke så meget at der går hul på dejen). Sæt en klar creme eller marmelade i hullet.
7. Sæt ovnen ned på 200grader og bag spandauerne i 10-15 minutter (afhængig af ovnen)
8. Lad spandauerne køle helt af og giv dem en omgang glasur før du servere dem.
bon appetit

tips:
Hvis du gerne vil give din spandauer lidt ekstre kunne du...
- komme lidt hakkede nødder ovenpå
- komme lidt frisk frugt eller bær ovenpå cremen
- komme lidt appelsin eller limeskal i cremen 

Kommentarer