Lagkagesnitter


Lagkagesnitter er en klassiker der består af lagkagebunde, hindbærmarmelade, flødecreme og flødeskum, og når man først har de fire elementer klar, er det ikke svært.

1. Lagkagebund
350g æg
175g sukker
160g mel
15g kartoffelmel

1. Pisk æg og sukker i ca. 12 minutter til massen bliver luftig og hvid.
2. Sigt mel og kartoffelmel 2 gang og vend det langsomt i æggemassen.
3. Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir og jævn den ud til en stor firkant med en paletkniv.
4. Bag ved 220grader i 7-8 minutter. Bunden skal være gylden og svampet.
Lad bunden køle helt af. 

Brug den kagecreme der passer dig bedst, hvis du ikke har så meget tid så brug en købecreme, har du lyst til at udfordre dig selv lidt så kog selv opskriften ligger Her.

Lagkagesnitter:
1. Lagkagebund
ca. 40g Hindbærmarmelade
100g creme
500g fløde

Udstyr:
skåle
2 sprøjteposer
1 stjernetyl
palet eller smørrekniv 

1. Pil bagepapiret af lagkagebunden og del den i 3, så du får tre lange og lige store bånd.
2. Smør marmelade på et af lagkagebåndene og lig bånd nr. 2 ovenpå.
3. Pisk flødeskum. Kom ca. 50g flødeskum i cremen og bland det godt sammen.
4. Kom flødecremen i en sprøjtepose og sprøjt en lang linje af creme ovenpå de to lagkagebunde med marmelade. Sørg for at den ligger sådan ca. i midten hele vejen ned og det gør ikke noget at komme rigeligt på.
5. Kom tylen i sprøjtepose nr. 2 og fyld den med flødeskum. Sprøjt fløde op langs begge sider af flødecremen oven på lagkagebundene. Lig det sidste lagkagebånd ovenpå som låg, og sørg for at det ligger jævnt.
6. Brug paletkniven til at glatte siderne. Kom en streg flødeskum på toppen og glat den ud så man ikke kan se lagkagebunden igennem.
7. Del den i 6-7 lige store stykker og pynt med det sidste flødeskum og frugt, nødder eller chokolade efter smag.
Bon appetit

Kommentarer