Mørdej/Linsedej

Nok til 15 små tærter, 2 mellemstore tærter eller 20-30 hindbærsnitter.

225gram mel
150gram smør/margarine
75gram flormelis
90gram æg 
5g hjortetaksalt 


1. Smuldre smør i melet og sigt flormelissen over, tilsæt ægget og hjortetaksalt og sammel dejen med så få bevægelser som muligt. Jo mere du mosler rundt med dejen, jo svære bliver den at få rullet ud.
2. Pak dejen ind i folie og stil den i køleskabet i mindst 30 minutter før brug. Den kan laves flere dage inden den skal bruges og fryses.
3. Rul dejen ud. Hvis du er nybegynder, har Jamie Oliver et rigtig godt trik; du ruller dejen lidt ud, ligger den imellem to stykker bagepapir og ruller den færdig. dejen er lettere at styre og du kan hurtigt reparere den igen hvis den skulle gå i stykker.
4. 
 - Smør en tærteform og klip et stykke bagepapir til, så det kan ligge i bunden. Rul mørdejen op på en kagerulle og rul den ud over formen og sørg forsigtigt for at den kommer helt ind i hjørnerne, før du bruger fingeren til at presse overskydende dej af kanten.
 - Smør 15 tartelet- eller muffin-forme og stil dem tæt op af hinanden i en klynge der passer med den udrullede dejs form. Brug masser af mel, rul dejen op på køkkenrullen og rul den ud over toppen af formene. Lad dejen komme godt ned i hver form og dub det forsigtigt ud i alle hjørner med en stump klud, formet til en pude for enden af fingerspidserne. Brug "puden" til at presse let rundt i kanten af formene så det overskydende dej falder fra og du får en pæn jævn kant. 
- Rul den ned, stik dejen ud og lav hindbærsnitter, medaljer eller servietringe... Linsedej bages på bagepapir ved 200-220grader i 7-8 minutter. Hold øje med den; den skal være lysebrun i kanten og hård i mitten.

Kommentarer