Lækker Banan Lagkage

Denne kage er jeg lidt ekstre glad for. Jeg elsker i det hele taget banankage og kan godt lide at eksperimentere med mulighederne, men lige denne her er min favorit.  Kagen på billedet er lavet til en 40års fødselsdag, der blev holdt for en fantastisk dame med en fantastisk stemme!

Nok til 20 pers.

Bunde:
10 æg
500g sukker 
6½ tsk vaniljesukker eller korn fra 1 velvoksne vaniljestænger af god kvalitet.
400g mel
3½ tsk bagepulver
300g smeltet smør
6½ banan
saft af ½ citron

Chokolade creme:
400g 60-70% mørk chokolade
75o ml fløde

Specielt grej:
To runde kageforme af ca. samme størrelse. (24-25 cm i diameter, 7 cm høj)
En paletkniv eller tilsvarende til at smøre kagen op med.

1. Start dagen før med at koge chokolade cremen:
    - Kom fløden i en gryde og kog op til den begynder at hæve.
    - Hak chokoladen så fint som muligt, kom den i en skål og hæld den varme fløde over. Lad fløden varme chokoladen i et minut og begynd så at røre fløden og chokoladen sammen. Vær tålmodig, du skal blive ved med at røre til alle de små chokolade prikker er forsvundet og massen er helt jævn. Hvis blandingen begynder at blive for kold til at chokoladen kan smeltes, kan du give den et par sekunder i mikroovnen eller sætte den over vandbad i et halvt minut.
    - Når du er tilfreds med cremen, ligger du et lag film helt ned til overfladen og stiller den i køleskabet til næste dag. (Den skal piskes for at blive tyk) 

Hvis du har travlt den dag kagen skal spises, kan bundene også bages dagen før.
Jeg plejer at pakke bundene, med form og det hele (hvis det er muligt) i en plastikpose, så snart det er kølet lidt af. Det holder på fugtigheden og gør kagen mega lækker.

2. Kilp et par runde cirkler af bagepapir der passer til kageformen. Lig dem i bunden af hver kageform og smør siderne med lidt smør eller smagsneutral olie. Stil ovnen på 180grader.
3. Mos bananerne godt og bland det med citronsaften. Smelt smørret under lav varme - det må ikke stege.
4. Vej mel, bagepulver og vaniljesukker (hvis du bruger vaniljesukker) af og sigt det.
5. Pisk æg og sukker med en el-pisker i ca. 10 minutter til massen for volumen og bliver hvid, kom den sigtede melblanding (og vaniljekornene) i æggemassen og vend det hele sammen. Vend smør og bananmos i.
6. Kom en halvdel af dejen i hver form. Bag bundene i 45 minutter. Vær opmærksom på at bagetiden kan variere fra ovn til ovn - hold øje med kagen, den skal være gyldenbrun og karamelliseret i overfladen. Stik i midten af kagen med en pind eller kniv - hvis der ikke sidder dej fast på pinden er kagen færdig, sidder der dej fast skal den nok ha 5-10 min mere.
7. Lad bundene køle helt af uden at tage dem ud af formen (hvis det er muligt)
8. Inden kagen serveres piskes cremen, pas på at du ikke kommer til at piske den for meget, for det går lynhurtigt. Tag bundene ud af formen og skær toppen af, så de bliver flade. Placer bundene ovenpå hinanden for at kontrollere at de har samme størrelse og er lige (skær dem lidt til hvis en er lidt større end den anden.) Placer den første bund på et serveringsfad og smør 1/3 af chokolade cremen på toppen. Kom bund nr. 2 ovenpå og brug resten af cremen til at dække kagen på alle sider.
9. Pynt efter smag og nyd den.
bon appetit

Kommentarer