Æblefidus

Æblebrød? Æble... Æbletærte?

At kalde det en tærte er vist ikke helt rigtigt... Det er en bløddejsbund med remonce, kanel og æbleskiver. Det er enlig nærmere en fancy brunsviger, bare uden brun sukker.
Lige meget hvad det er, smager det fantastisk og er nemt lige at flække sammen hvis man har en rest bløddej der skal bruges (som er lige hvad der skete i dag)

Opskrift:
ca. 300g Bløddej
150g remonce (50g margarine, 50g sukker, 50g marcipan)
kanel
3 æbler
lidt sukker

1. Rør remoncen sammen. Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tynde både.
2. Ruld dejen ud til en cirkel på ca 25-26cm i diameter og fordel remoncen jævnt over det hele.
4. Lad den hæve lunt i ca. 30 min.
5. Drys kanel over remoncen og fordel æblerne ovenpå i et jævnt lag. Drys lidt sukker ovenpå æblerne, så de karamelicere en smule.
6. Bag ved 230grader i 10-13minutter. Hold øje med kanterne, når de er gyldne er den færdig.
7. Server lun med en klat creme fraice.

Kommentarer