Lakrids Karameller
Jeg fortsætter succesen, denne gang med min version af lakridskarameller.
Opskriften er næsten den samme som saltkaramellerne, men med knuste lakridsbolsjer og rullet i rålakridspulver Mums...
Opskrift:
ca. 10 lakridsbolsjer - helst uden pulver i.
1 dåse kondenseret mælk
120g smør
130g sukker
2spsk honning
rålakridspulver
1. Kom bolsjerne i en plastikpose, kom den plastikpose indeni en anden pose og pak poserne løst ind i et hviskestykke. Lig det på et spækbræd og bank bolskerne i stykker med en hammer eller en kagerulle.
2. Smør, sukker, honning og kondenseret mælk kommes i en gryde og står og smelter på lav varme. Rør i karamellen hele tiden. Det kan tage 10-20 min.
3. Når alle sukkerkrystallerne er smeltet ind i massen skal der skruges op for varmen til det begynder at boble let. Rør hele tiden i gryden, det brænder meget nemt på.
4. Det skal boble i minimum 10 min, have fået en mørkere gyldenbrun farve og blive tykt. Er du i tvivl, så giv det 5 min mere.
5. Tag gryden af varmen og rør de knuste bolsjestykker i.
6. Hæld karamellen i en firkantet foret form og lad det stå på køl i minimum 5 timer, før du skære dem ud.
7. Kom rålakridspulver på en lille tallerken og tril karamellerne i det, børst det overskydende pulver af og smag dem :)
opbevares bedst i køleskabet, hvor de holder 1 til 2 måneder.
Opskriften er næsten den samme som saltkaramellerne, men med knuste lakridsbolsjer og rullet i rålakridspulver Mums...
Opskrift:
ca. 10 lakridsbolsjer - helst uden pulver i.
1 dåse kondenseret mælk
120g smør
130g sukker
2spsk honning
rålakridspulver
1. Kom bolsjerne i en plastikpose, kom den plastikpose indeni en anden pose og pak poserne løst ind i et hviskestykke. Lig det på et spækbræd og bank bolskerne i stykker med en hammer eller en kagerulle.
2. Smør, sukker, honning og kondenseret mælk kommes i en gryde og står og smelter på lav varme. Rør i karamellen hele tiden. Det kan tage 10-20 min.
3. Når alle sukkerkrystallerne er smeltet ind i massen skal der skruges op for varmen til det begynder at boble let. Rør hele tiden i gryden, det brænder meget nemt på.
4. Det skal boble i minimum 10 min, have fået en mørkere gyldenbrun farve og blive tykt. Er du i tvivl, så giv det 5 min mere.
5. Tag gryden af varmen og rør de knuste bolsjestykker i.
6. Hæld karamellen i en firkantet foret form og lad det stå på køl i minimum 5 timer, før du skære dem ud.
7. Kom rålakridspulver på en lille tallerken og tril karamellerne i det, børst det overskydende pulver af og smag dem :)
opbevares bedst i køleskabet, hvor de holder 1 til 2 måneder.
Kommentarer
Send en kommentar