Passions Flødeboller XS

Super lækre syrlige minniflødeboller, der passer perfekt til den lille hyggestund, eller som frisk indslag på kagebordet. Passer super godt til et glads sød vin.

Bunde - ca. 40stk:
200g marcipan
50g finthakkede mandler

1. Ældt marcipanen med de hakkede mandler.
2. Ruld masser ud på et bord der er drysset med lidt flormelis.
3. Stik runde bunde ud med en udstikker på 4 cm i diameteren og lig dem på en bageplade med bageparpir.
4. Bag bundene ved 200grader i 4-5min. Lad dem køle af.

Skum:
200g pastoriserede æggehvider
40g sukker

120g vand
300g sukker
160g glukose

50g passionspulver 
 800g hvid chokolade til overtræk.

Der skal bruges: sukkertermometer der kan måle op til 120grader, køkkenmaskine med piskeris, en tyld efter eget valg (gerne i en størrelsen imellem 6 og 9), sprøjtepose, vægt og en spartel/grydeske.

1. Vej alt af, Pastoriserede æggehvider og sukker i skålen til en røremaskine; vand, sukker og glukose i en lille tykbundet gryde. Sæt gryden over varmen og lad det kåge op til 120grader.
2. Imens piskes hviderne stive.
3. Når sukkerlagen har nået 120grader hældes den i en tynd stråle ned i de stivtspiskede æggehvider imens den pisker på medium volumen. Skrug ned for hastigheden.
4. Lad maskinen stå og piske kold.
5. Kom 30-40g passions frugt pulver i skummet og sørg for at det bliver jævnt fordelt, smag til. Kom skummet i en sprøjtepose med dit valg af tyld.
6. Sprøjt skum på Marcipanbundene og lad dem stå i fryseren i 3-4 timer.
7. Temperer den hvide chokolade og dyp flødebollerne. Drys en lille smule passionspulver på toppen.
8. Lad dem stå på køl indtil servering.
Bon appetit

Kommentarer