Rabarbersaft
Har man sagt sommer, har man også sagt rabarber. I mit hjerte, ligger rabarber lige ved siden af jordbær og vandmelon og når temperaturen stiger tænker jeg automatisk i de baner.
Rabarbersaften her er skøn til alt, blandes med vand (gerne med bobler) ca. 50/50 og serveres kold. Det er heller ikke skidt at hælde lidt vodka i ufortyndes saft- kun for voksne. Hvis du vil have ekstre rebarbersmag, så frys en lille pose friske rabarber i skiver og brug dem som isterninger - lækkert og frisk.
Rabarbersaft
350g rabarber
750ml vand
130g sukker
45g brun farin
3 stjerneanis
½ vaniljestang
1. Skær rebarberen i stykker og kom dem i en gryde med resten af indgredienserne.
2. Kog det op ved lav varme, når det begynder at boble slukkes varmen. Lad det trække under låg i en times tid eller to.
3. Sigt saften og hæld den på flaske (skoldet og rystet med lidt Atamon).
4. opbevares i køleskabet, holbarhed: 2-3 uger.
Tip. Gem det frasigtede rabarberkød, det er super lækkert til rigtig mange tind.
Næste gang kommer opskriften på en super lækker rabarberkage, så intet går til spilde.
Rabarbersaften her er skøn til alt, blandes med vand (gerne med bobler) ca. 50/50 og serveres kold. Det er heller ikke skidt at hælde lidt vodka i ufortyndes saft- kun for voksne. Hvis du vil have ekstre rebarbersmag, så frys en lille pose friske rabarber i skiver og brug dem som isterninger - lækkert og frisk.
Rabarbersaft
350g rabarber
750ml vand
130g sukker
45g brun farin
3 stjerneanis
½ vaniljestang
1. Skær rebarberen i stykker og kom dem i en gryde med resten af indgredienserne.
2. Kog det op ved lav varme, når det begynder at boble slukkes varmen. Lad det trække under låg i en times tid eller to.
3. Sigt saften og hæld den på flaske (skoldet og rystet med lidt Atamon).
4. opbevares i køleskabet, holbarhed: 2-3 uger.
Tip. Gem det frasigtede rabarberkød, det er super lækkert til rigtig mange tind.
Næste gang kommer opskriften på en super lækker rabarberkage, så intet går til spilde.
Kommentarer
Send en kommentar