Rabarbersaft

Har man sagt sommer, har man også sagt rabarber. I mit hjerte, ligger rabarber lige ved siden af jordbær og vandmelon og når temperaturen stiger tænker jeg automatisk i de baner.
Rabarbersaften her er skøn til alt, blandes med vand (gerne med bobler) ca. 50/50 og serveres kold. Det er heller ikke skidt at hælde lidt vodka i ufortyndes saft- kun for voksne. Hvis du vil have ekstre rebarbersmag, så frys en lille pose friske rabarber i skiver og brug dem som isterninger - lækkert og frisk.




Rabarbersaft
350g rabarber
750ml vand
130g sukker
45g brun farin
3 stjerneanis
½ vaniljestang

1. Skær rebarberen i stykker og kom dem i en gryde med resten af indgredienserne.
2. Kog det op ved lav varme, når det begynder at boble slukkes varmen. Lad det trække under låg i en times tid eller to.
3. Sigt saften og hæld den på flaske (skoldet og rystet med lidt Atamon).
4. opbevares i køleskabet, holbarhed: 2-3 uger.

Tip. Gem det frasigtede rabarberkød, det er super lækkert til rigtig mange tind.
Næste gang kommer opskriften på en super lækker rabarberkage, så intet går til spilde.

Kommentarer