SuperGrove Chokolade"hak"boller

Sådan for at blande det sunde og det usunde, har jeg her lavet en super grov bløddej, pga. det høje indhold af fuldkornsmel bliver bolleren ikke helt så luftige som min normale bløddej, men de smager stadig super godt og er meget blødere end man lige forventer.
De er gode til børnefødselsdage eller en hyggelig eftermiddag, og et (lidt) sundere alternativ til den hvide thebolle m. glasur. Naboens børn var i hvert fald ikke i tvivl, da de skulle vælge.
Opskrift - copcake-størrelse Ca. 40-50stk, på bageplade ca 25 stk.
250g A38
200g lunken vand
50g gær
40g sukker
10g salt
100g alm. hvedemel
650g fuldkornsmel
1 æg
200g blød margarine/smør

2 æg
200g mørk chokolade

1. Smulder gæret i vandet og rør til det er opløst.
2. Kom 1 æg og A38 i og rør det lidt sammen.
3. Tilsæt resten af indgredienserne (melet først) og ældt dejen sammen - det bliver en meget blød dej, ældt den godt, uden at tilsætte mere mel.
4. Lad dejen stå og hvile i en times tid, lunt med et hviskestykke over. 
5. Hak chokoladen groft. Spred dejen ud på et meldækket bord, lav en lille hulning i midtten og slå de sidste to æg ud i hullet og dæk dem med den hakkede chokolade, pak dejen sammen om ægget og chokoladen, så det bliver en lille pakke.
6. Brug en kniv eller (hvis du har) en skraber til at hakke dejen godt i stykker - men ikke så meget at det bliver most helt sammen - sørg for at ægget bliver fordelt godt omkring nogle godt klumper dej.
7. Sæt bollerne på bageoarpir eller kom muffin parpir i et par muffinforme og fordel dejen.
8. Lad bollerne hæve i 1 times tid et lunt sted.
9. Bag bollerne ved 200grader i 7-12 min.

tip: Hvis du ikke lige kan finde et lunt sted derhjemme, så tænd ovnen på 50grader og lad den varme op. Sluk så ovnen og sæt dine boller i ind (reducere hævetiden til det halve).

Kommentarer