Chokolade snitter

Den lille chokolade-godbid er perfekt efter de lange efterårsgåture, få den til kaffen eller til en kop varm kakao og så er hyggen fuldendt :)
Selvom det først er i morgen af vi starter efteråret, har hele to skovture i træk fået mig i efterårsstemning. Bladene falder og skoven er helt fantastisk smuk.

Opskrift
200g mørk chokolade (max 70%)
160g sukker
100g smør
4 æg

100g mandler

1. Hak chokoladen så fint som muligt og smelt det sammen med smøret over et vandbad.
2. Pisk æggene med 60g sukker til det bliver hvidt og luftigt.
3. Tag det smeltede chokolade af varmen og rør det resterende sukker i. tæst hvor varm chokoladen er, det må ikke føles brændende når du røre skålens bund.
4. Vend forsigtigt chokolademassen i æggemassen til den er jævn og ensfarvet.
5. Hæld massen i et bagefad (helts firkantet) foret med bageparpir og fordel den jævnt.
6. Hak mandlerne groft og drys dem ovenpå.
7. Bag ved 180grader i ca. 15 minutter.
8. Lad den køle af og stild den i køleskabet natten over.
9. Vend kagen ud, pil bageparpiret af bunden og sker ud i regtangler.

Opbevares bedst i køleskabet :) 

Kommentarer