Marengs

Marengs er en lækkerbisken til kaffen, super nem at have med at gøre, men en smule tidskrævende. Marengs bliver nemlig ikke bagt, men tørret i ovnen og det kræver lave temperaturer og lang tørretid.
Det skønne ved marengs er at man kan lave en masse i forvejen, opbevare dem i en dåse og tage dem frem når der er brug for det. Har man først lavet bundene er det utrolig hurtigt lige at piske noget fløde, få rørt noget marmelade i og anrette.
Der er over tusind måder at forme sine marengs på; du kan lave stjerner, hjerter eller juletræer.
Men pas på med at lave dine marengsbunde for store, dem på billedet så enlig lidt for små ud da jeg lavede dem, men vi var stadig enige om at der var rigelig kage til to i sådan én.
Du kan selvfælgelig også lave én marengslagkage, stor nok til hele familien, hvis det er det du har lyst til :) 
Merengs:
4 æggehvider
200g sukker

1. Pisk æggehviderne med en elpisker. Hæld sukkeret ned til æggehviderne imens du pisker og bliv ved med at piske til sukkerkrystallerne er opløst og massen er blevet mælkehvid.
2. Brug en ske eller sprøjt klatter i passende størrelse (husk at de vokser lidt i ovnen) på en bageplade med bageparpir. Du kan bruge en gaffel eller en tandstik til at lave det fine mønster i toppen. Strøg lidt løst sukker over overfladen.
3. Sæt marengsne i en forvarmet ovn på 150grader og sæt temperaturen ned til 80grader.
4. Lad dine marengs tørre i ovnen i 3-5 timer (det variere efter størrelse)
5. Når de er færdige skal de køle helt af på en rist.
6. Opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt beholder.

Fyld:
Fyldet kan varieres i uendelighed, det handler kun om hvad du bedst kan lide. LIge i den her omgang valgte jeg at lave et blåbæropkåg med lidt citron, men som sådan kan du tage din ynglingsmarmelade og blande i en omgang godt pisket fløde. Sværere er det ikke. Pynt med frisk frugt eller hakket chokolade og nyd din marengskage med familien.

Kommentarer