Blødende Chokoladekage m. Baileyskaramel

Så kom jeg endelig i køkkenet igen.
Efteråret er kommet, med masser af regn og vind her på vestkysten. Lige vejer til at blive indendøre og hygge sig i køkkenet. For så senere at sidde med et tæppe og en kop the og sit hjemmebag.


Idag har jeg syslet lidt med en lille blødende chokoladekage, beklædt med lækker baileyskaramel.
Perfekt til chokoladeelskere og den søde tand. Den passer lige til 2-3 kagesultne personer.
Hvis du gerne vil lave en større udgave, kan du sagtens lave en dobbelt portion i en 18-20cm springform.

Opskrift:
100g chokolade
66g smør
66g sukker
2 æg (stuetemperatur)
33g mel

1. For en lille springform eller bagering (ca. 14-16cm) med bageparpir. Sæt ovnen på 170grader varmluft.

2. Smelt forsigtigt chokolade og smør i en skål i mikro ovnen. 10-20sekunder af gangen så chokoladen ikke brænder på.

3. Rør den smeltede chokolade og smørren glat og tilsæt sukker. Rør godt.

4. Pisk æggene i et af gangen med en elpisker.

5. Sigt melet og vend det i dejen.

6. Kom dejen i den klargjorte form og bag den i ovnen i 16-20 min. overfladen skal være bagt, men den skal stadig virke lidt blævrende indeni.

7. Lad kagen køle helt af



Baileyskaramel
160g sukker
1/4 dl vand
100g Baileys
20g smør

1. Lun Baileys lid i mikro ovnen og sæt den i nærheden af kogepladerne. lig et piskeris parat ved siden af. Afvej smørret og lig det klar ved siden af piskerigest.

2.Kom vand og sukker i en tykbundet gryde og tænd varmen på max. Hold øje med det, rør lidt med piskeriset og varm til sukkeret er helt opløst og karamellen begynder at blive gyldenbrun.
Det er vigtigt at der ikke er nogle sukkerkrystaller på siden af gryden eller på piskeriset, de kan nemt fjernes med en madpensel og lidt vand.
Hvis bare ÉN sukkerkrystal ikke er smeltet helt i den færdige karamel, krystallisere det hele så snart det begynder at køle ned og det får en grynet, sand-agtig og hård konsistens.

3. Pisk Baileys i den varme sukker.
PAS PÅ dine fingre, så snart du hælder Baileys i kommer der en meget varm dampsky, så sørg for at hælde og røre på en måde så dine fingre er udenfor grydens kanter.

4. Bliv ved med at piske til alle klumper er forsvundet og karamellen er begyndt at have en mere tyg konsistens.

5. Rør smørret i og pisk til det er smeltet helt ind i karamellen.

6. Hæld karamellen over den afkølede kage og lad den stå på køl i min 6 timer før servering.

Kommentarer