Hasselnødde Småkager

Så kom efterårsvejeret endelig og her sidder jeg, med tykke sokker på, tændte sterinlys, en varm kop the, lyden af regn udenfor og duften af nybagte hasselnøddesmåkager i hele huset.
Charlie er gået omkuld i min gode lænestol - det er hård at have mor hjemme hele dagen - og jeg har ikke helt besluttet mig for om jeg helst vil læse en god bog eller se en god film.
Formiddagen er er blevet brugt op at sove længe, lange gåture i regnen, en hurtig omgang hasselnøddesmåkager og eksamenslæsning. Super hyggeligt og lige det jeg havde gået og længdes efter.
Opskrift:
150g smør
320g mel
1 tsk bagepulver
½ tsk vaniljesukker
skald af 1/4 Øko citron
230g sukker
100g hakkede hasselnødder
1 æg
4 spsk lys sirup

100-200g hakkede hasselnødder 

1. Tag smøret ud af køleskabet i god tid eller skær det i små firkanter og lad det stå ude imens du vejer de andre indgredienser af.
2. Kom mel, bagepulver, vaniljesukker, citronskald, sukker i en skål, kom smøret i og nuller det godt ind i melet med fingrene.
3. Tilsæt æg og sirup og sammel dejen.
4. Del dejen i 3 og rul hver klump til en pølse på 10-15 cm. Du skal kun bruge meget lidt mel til bordet.
5. Kom resten af de hakkede hasselnødder på et stykke bageparpir og bred det ud så det ligger jævnt og tril hver af dem i hassenødderne, så der kommer et jævnt lag på ydersiden. Dejens egen fugt burde være nok til at nødderne bliver hængende, men hvid du er kommet til at bruge for meget mel kan du fugte overfladen lidt med vand.
6. Pak hver rulle ind i film og kom dem i køleskabet i minimum en time (de kan også fryses, så de er lette at finde frem på en regnvåd eftermiddag)
7. Skær rullerne i skiver, ca. 30 stk af hver rulle,og lig dem på en bageplade med bageparpir.
8. Bages i en forvarmet ovn på 180grader i ca 8-10 min
Kommentarer

 1. Jeg elsker disse hasselnød cookies, tak for denne vidunderlige og lækker opskrift.

  Hilsen
  Bindia
  Indisk Mad

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre!
   og det var så lidt :)

   Slet

Send en kommentar