Græskartærte
For mig er efteråret ikke ordenligt i gang før der er bagt græskartærte, den krydrede amerikanske pumkinpie er lige hvad jeg har brug for når mørke, regn og blæst er begyndt at træde frem og den varmer dejligt helt ind i knoglerne.
Mørdej
225gram mel
150gram smør/margarine
75gram flormelis
90gram æg
5g hjortetaksalt
1. Smuldre smør i melet og sigt flormelissen over, tilsæt ægget og hjortetaksalt og sammel dejen med så få bevægelser som muligt. Jo mere du mosler rundt med dejen, jo svære bliver den at få rullet ud.
2. Pak dejen ind i folie og stil den i køleskabet i mindst 30 minutter før brug. Den kan laves flere dage inden den skal bruges og fryses.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjphh6TxlJvIV6XQ4Su1TmlLs-cps7K8PWVJUoBGWba8huPsi7AmmyXAQQUWbs1fViPQLbkEM693OuMmBnyxKe0iwwByB5Mx3A8XQSbgKFlwx1EcQdf1vDHuQovUGFsDcGgBEsZrddkiQ/s1600/20140903_124040.jpg)
4.
- Smør en tærteform og klip et stykke bagepapir til, så det kan ligge i bunden. Rul mørdejen op på en kagerulle og rul den ud over formen og sørg forsigtigt for at den kommer helt ind i hjørnerne, før du bruger fingeren til at presse overskydende dej af kanten.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEJ1wEnXMmM36UaNAUtESkNrHH1O1tRdRJ2d_mruZyA6vqy-JLKiVG09nL7ph_cNeijRqi0-GHPRYXAKXyx5w_jImVd5T00rrgRs239mlOFXZQAFm_p6dT9tJ574sUjL2mF2XNecu2T7c/s1600/20140903_122409.jpg)
Græskartærte
1 portion mørdej
700g græskar (skrællet og renset for kerner) - jeg foretrækker butternut squash
100g brun farin
60g sukker
3 spsk hvedemel
1 tsk støt muskatnød
ca. 4 cm skrællet og revet frisk ingefær
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
½ tsk stødt nelliker
skal af en økologisk citron
5 spsk citronsaft
1 tsk salt
1½ dl piskefløde
1½ dl mælk
4 æg
1 dl mørk rom
Små tærteforme eller en stor (ca. 22 cm i diameter)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVEleeGmjkGwGhH9es1ztL8psmuUXG_202y7RFTFH1MEaTrl5D-jQW699Cn7DNFDInFnQcZZbWTEnX6gDtq7LNgBPmp97_LkMJytjlthECN369PwOapM2TOaZCoqndhilWVUb-XFmgYjU/s1600/20140903_111710.jpg)
2. Følg opskriften på mørdej ovenfor.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQa1t3sY2ZByPA1xjaL1XJ7R8rTDd96TRPPuvBwbb4rwU6HKidRhF-iIngkzmvmFL7H8esTQDsQz0SBa-D6tWtZfl-jJv2f4AnpJgk67aqH96V5tLRXU3Tz6atzmjUdSsX1a8RCPswFYI/s1600/20140903_121922.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh59QJHpq46E_Ew7obX2c0iBW-A6Cvpm4SSR-55PgPmV_0iCfdH003g297M_8hfST-KurGGmgfVql0eaWGCeQsSfIl0JvCLIInXMWIrzBEUVWxvsArnj54LeamBBlHzZKRESNu6cned-9U/s1600/20140903_124753.jpg)
4. Bland det blændede græskarkød med sukker, farin, mel og krydderier.
5. Kog det hele under omrøring i en gryde til det begynder at boble. Lad det køle lidt af før du temperere med mælk og fløde.
6. Pisk æggene og vend langsomt den lune græskarblanding i lidt efter lidt, så æggene ikke begynder at korkulere.
7. Tilsæt rommen når massen er jævn og hæld den over tærtebunden.
8. Bag tærten i 25 min. ved 180grader. kig lidt ind til den, overfladen skal være spændstig.
obs: hvis du bager mange små tærter skal de have omkring 5-10min mindre end den store tærte, så hold lidt ekstre øje med dem.
Lad tærten køle af; saver den lun, med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche.
Bon Appetit
Kommentarer
Send en kommentar