Sarah Bernard

Jeg snakkede så meget om Sarah Bernard kager i mit tidligere indlæg, at jeg gerne vil uddybe den lille kages store personlighed. 

Kagen består af en makron, et lag Sarah Bernard creme (chokolade/fløde creme) og er betrukket med chokolade.
Den er opkaldt efter den franske skuespiller inde Sarah Bernardt, "the most famous actress the world has ever known" hun blev berømt på den franske sene i 1870erne og blev hurtigt populær i hele Europa og Amerika.

 

Opskrift: Sarah Bernard kager


Makroner ca 20 stk: 
200 gram marcipan
400 gram sukker
100 gram æggehvider

Marcipan og sukker ældes godt sammen, så der ikke er nogle klumper af ren marcipan tilbage. Æggehviderne blandes i lidt efter lidt (kan gøres med en elpisker) indtil blandingen er til pas flydende. Kom blandingen i en sprøjtepose, lidt af gangen så det er nemmest at håndtere, og sprøjt den ud i små klatter på et stykke bagepapir. De flyder lidt ud, så sørg for at der er god plads imellem dem. Bages i ovnen ved 180 grader i 15-17 minutter.

Creme:   
1/2 liter fløde
200 gram Chokolade (efter eget valg)

Varm fløden til den hæver op i gryden, husk at holde godt øje med den, for det sker lige pludselig. (det giver et rigtig godt resultat hvis du koger en halv stang vanilje sammen med fløden) Hak chokoladen, bland det i den varme fløde og stil det på køl i en skål til næste dag. Blandingen skal mindst køle af i 4 timer, ellers skiller den. Pisk fløde/chokoladeblandingen godt igennem, man skal kunne holde skålen på hovedet uden at der er noget der falder ud. Klar til brug.

Tip.
En Sarah Bernard creme kan varieres i det uendelige, det er kun fantasien og dine egne smagsløg der sætter grænser. Hvis du er vild med bær kan du lave et hurtigt afkog af 100 gram frosne eller friske bær, 50 gram sukker, omkring to spiseskefulde citronsaft og en halv stang vanilje. Lad det hele koge godt igennem på fuld blus i et par minutter, hæld det over i en skål (husk at fisk vaniljen op igen) og lad det køle af sammen med en cremen lavet med hvid chokolade til næste dag. Når cremen er blevet pisket vender man  bærblandingen deri og får den lækreste bærcreme. 


Sarah Bernard kager:
ca. 100-200 gram chokolade til overtræk.
pynt efter eget valg

Når makronerne er kølet af og cremen er klar er det tid til at forme kagerne. Makronerne ligges med bunden opad på et stykke bagepapir og cremen bliver fyldt i en ren sprøjtepose. Sprøjt en god klat creme ud på hver makron og brug en paletkniv til at glatte cremen hele vejen rundt, så det former en lille rind top. Derefter stilles kagerne i fryseren i mindst en time.

Når kagerne er godt kolde, er det tid til at smelte chokoladen. Der er mange forskellige måder at gøre det på: nogen foretrækker mikroovnen, andre bruger vandbad eller et marmorbrod. Min foretrukken måde er ganske enkelt en belgisk chokoladesmelter, der automatisk og professionelt smelter et til to kilo chokolade på nogle timer. Jeg har desværre aldrig været særlig dygtig til at smelte chokolade og foretrækker at lade udstyret klare arbejdet for mig.
- Jeg vil senere lave et indlæg om chokolade, så bær over med mig og brug den måde der passer dig bedst.
De frosne makroner dyppes i chokoladen og pyntes med det samme, fordi chokoladen størkner hurtigt meget hurtigt på de kolde kager.

Tips.
1. Udskift halvdelen af chokoladen med palmin/kokosolie, det giver en mere flydende chokolade, et tyndere lag og en flotere glans.

2. du kan selv lave dit eget pynt, på billedet ovenfor har jeg selv farvet og ristet hasselnødder.
Du skal bruge omkring 10 hasselnødder uden skal (kan fjernes ved at riste dem i ovnen på 200 grader i omkring 10 minutter og derefter kan de gnides/pustes af) hak dem fint og lig dem i en blanding af lidt vand og et par dråber frugtfarve i omkring 5 minutter.
Si vandet fra og lad dem dryppe af lidt, (hvis du gerne vil have en kraftigere farve så gentag farvningen) bred de hakkede og farvede hasselnødder ud på et stykke bagepapir og rist dem i ovnen ved 200 grader til de er helt tørrer, ca. 10 til 15 minutter.

Kommentarer