Petit Four - Små Kransekager

Petit Four er blevet synonym med en lille kage, der fungere som appetizer eller fingersnak til fester.
De er lette og lækre og søde og kan være næsten alt. 

Kransekage Petit Four
1000g marcipan
600g sukker
250g pasteuriserede æggehvider

Creme 
1/2 liter fløde
200 gram Chokolade

OBS: Det er bedst at lave både kransekagen og cremen dagen før.
OBS 2: du kan selv bestemme hvilken chokolade du vil bruge, men hvis du bruger den hvide, er der mulighed for at blande et frugtopkåg i, som på billedet hvor det er en blåbæcreme. Se mere her

1. Kom fløden i en gryde og varm den op indtil den begynder at hæve (der er ikke noget at tage fejl af og det sker pludseligt), tag den øjeblikkeligt af varmen og lad den køle imens du hakker chokoladen. 
2. Kom halvdelen af chokoladen i den varme fløde og rør tålmodigt indtil den er helt smeltet.
3. Kom den anden halvdel af chokoladen i fløden og rør tålmodigt til det er helt smeltet sammen, alle de små mørke prikker skal væk og det kan godt tage noget tid.
4. Kom fløden over i en skål, dæk den med film og lig det helt ned til overfladen, så der ikke dannes skind. Stil skålen i køleskabet natten over. Det er vigtigt at den får lov til at køle helt af, mindst 7 timer i køleskabet, ellers går det galt.

6. Kom sukker og marcipan i en skål og kør det godt sammen, hvis du ikke har en røremaskine kan en elpisker med dejkroge bruges.
7. Når massen er jævn kommer du æggehviderne i lidt efter lidt til det hele er i og massen er jævn og glat.
8. Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med en tyl efter eget valg og sprøjt små tutter ud på en bageplade med bageparpir. Det kan godt være lidt hårdt for hænderne.
9. Dyp en finger i lidt vand og lav et hul ned i hver kransekagetut, ikke så dybt at det går igennem
ned til pladen.
10. Bag dem, på to bageplader ovenpå hinanden for at beskytte bunden, ved 180grader i 10-12 minutter. Lad dem køle helt af inden brug.

11. Pisk fløde/chokolade blandingen og vend eventuelt et frugtopkåg i. 
12. Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt en lille klat creme ovenpå hver stykke kransekagekonfekt. 
13. Afslut med et stykke frugt eller lidt hakkede nødder til pynt og evt. en tandstik så de bliver lettere at spise. 
bon appetit



Kommentarer