Othello, Othello

Othellolagkagen er en klassiker og alle bagerier har deres måde at lave den på.
Opskriften her er min favorit :D

Der skal bruges:
2 Lagkagebunde 
500g Flødecreme
1 l. Flødeskum
250g Marcipan 
Brun glasur 
5 Makroner
Hindbærmarmelade 
En bagering ca. 20 cm. i diameter og 7-10cm høj.

Lagkagebunde:
7 æg
225g sukker
450g hvedemel 
10g bagpulver 

1. Æg og sukker piskes sammen i 8-12 minutter, til massen er helt hvid. 
2. Hvedemel og bagepulver sigtes i og vendes i den piskede masse. 
3. Smør dejen jævnt ud på en bageplade m. bagepapir og bages i ovnen ved 220grader i 7-8 minutter 
4. Brug bageringen til at skære to runde bunde ud.

Flødecreme:
250g gul creme
250g flødeskum 

1.  Vend creme og nypisket flødecreme sammen og den er klar til brug. 

Othello Lagkage:

1. Lig en bund på en tallerken eller et fad, kom marmelade på i et godt lag og smør det jævnt ud. 
2. Placer bageringen på bunden og sprøjt et lag af flødecreme helt ud til kanten af ringen. 
3. Knus de fem makroner over flødecremen. 
4. Lig et lag af flødeskum ovenpå, husk at gemme lidt til flødekanten. 
5. Kom den sidste bund ovenpå og præs den forsigtigt så den kommer til at ligge jævnt og lige. 
6. Drej bagerinen lidt og løft den af med en rolig hånd. 
7. Kom brun glasur på toppen og smør det jævnt ud. 
8. Rul marcipanen til et langt bånd og skær det til så det passer med at den er ½ centimeter bredere end kagen er høj. Rul båndet sammen til en lille rulle og rul den udenpå kagen. 
9. Kom det sidste flødeskum i en sprøjtepose med en stjernetyld og sprøjt en bølgekant eller rosetter hele vejen rundt langs indersiden af marcipankanten. 
10. Pynt kagen som du har lyst til. 
bon appetit.

Kommentarer