Karamel Panna Cotta m. Havsalt

Der skal kræses lidt om kæresten i aften.
Det skulle helst være lidt hurtigt, lidt nemt, lidt billigt og selvfølgelig meget lækkert.
En almindelig panna cotta er super lækker, men jeg har ikke rigtig noget frugt hjemme til toppen, så det blev karamel og havsalt.



Opskrift til 2 personer:

35g sukker
35g fløde

250g fløde
½ vaniljestang
2blad husblads

1. Varm 35g flød lidt i mikroovnen.

2. Smelt 35g sukker i en tykbundet gryde til det begynder at blive gyldent, når det først er smeltet går det stærkt, så hold godt øje med det og tag den af varmen så snart den for farve.

3. Rør fløden i karamellen lidt efter lidt. Pas på fingrene, der kommer en meget varm dampsky. Hvis karamellen klumper skal du bare blive ved med at rører og give den lidt mere varme.

3. Sæt husblassen i blød i kolde vand.

4. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom den tomme skal i en gryde sammen med 250g fløde. Varm fløden til den er lige under kogepunktet og tag den af varmen.

5. Smelt husblassen i flødeblandingen og rør karamellen i.

6. Smag på den. Hvis karamellen har fået lidt for meget varme, kan penna cottaen godt være blevet lidt bitter. Det kan fixses ved at smage den til med sukker.

7. Hæld panna cottaen på to glas og lad dem stå på køl i minimum 4 timer.

35g sukker
35g fløde
havsalt

1. Gentag metoden med at varme sukkeret til det er gyldent og tilsæt fløden.

2. Lad karamellen køle af til den er håndvarm og hæld den på toppen af de to panna cottaer og drys med havsalt på toppen.

3. Pynt og nyd dem med en du holder af.

Kommentarer