Kokos/Kirsebær tærte


Opskrift til ca. 24 stk

Creme:
½ l fløde
60g hvid chokolade
1 tsk vaniljesukker
½ l kirsebærsovs (hjemmelavet eller færdigkøbt - helst uden for store klumper)

1. Varm fløde og vaniljesukker til det koger og lad den køle af imens du hakker chokoladen.
2. Smelt chokoladen i fløden og rør langsomt rund i minimum 15 minutter, eller til du er sikker på at chokoladen er smeltet ordenligt og blandet med fløden.
3. Kom fløde/chokolade massen i en skål, film den og lad den stå på køl natten over.

Kokosskåle:
200g kokosmel
150g æggehvider

1. Bland kokos og æggehvider i en skål.
2. kom ca. en skefuld af massen i hvert hul i 2 muffinforme (med hver plads til 12 muffins), og præs det ned imod bunden og op af kanterne med fingren, så du for 24 tynde kokosskåle. det er en god ide at dyppe fingrene i vand til dette, da det forhundre massen i at klistre til dine fingre. Sørg for ikke at gøre skålen for tyk, den skal være let og sprød.
3. Bag skålene ved 175grader i ca. 10-15 minutter, de skal være helt tørre og gyldne i kanten.
4. Imens kokosskålene køler af pisker du fløde/chokoladecremen til den har konsistens som en fast flødeskum. Vend kirsebærsovsen let i cremen, så det ikke bliver helt blandet sammen og stadig giver et marmoreret mønster.
5.  Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt den i de afkølede kokosskåle. Pynt som du har lyst til og nyd dem. 

Kommentarer

  1. Forstod ikke den med at præsse massen ud i 2 muffinsforme og det så bliver til 24 ??? hvordan bliver de til skåle ??

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej :)
      Jeg menre de plader man kan købe i enten plast eller gummi, som har 12 muffinhuller i hver.
      Du kommer en skefuld kokos masse i hvert hul, præsser det ned imod bunden med tommeltotterne og arbejder den op af kanterne, så det danner en lille skål på indersiden af muffinhullet.

      Slet

Send en kommentar