Fransk Nougat

Fransk Nougat er lidt luksus, lidt ekstre og lidt svært. Der er brug for nogle meget specifikke redskaber, der ikke kan erstattes: en røremaskine m. piskeris, et termometer og en gummimåtte.
Det bliver varmt, det kan let blive for blødt og det kan let blive alt for hårdt. Prøv dig frem med opskriften og husk: mandler og pistasienødder er super dyre i længden, så hellere lave en ny nougatmasse hvis du ikke er tilfreds end smide det hele ud når det er blandet.

Opskrift
60g sukker
60g æggehvider

100g vand
300g Sukker
180g glukose

180g honning
500g ristede hele mandler m. skind
50g pistasienødder

1. Pisk 60g sukker og 60g æggehvider til at piske i røremaskinen på højeste hastighed.
2. Lig gummimåtten, piskeris og kagerulle frem, så det er klar.
3. Varm vand, 400g sukker og glukose i en gryde, tjek temperaturen med et termometer og tilsæt honning når den når 140grader.
4. Kog videre til den når 148grader. Nu burde æggehvderne og sukkeret være pisket stive. Tag skålen ud af maskinen og hæld sukkerlagen i æggehviderne imens du pisker godt med piskeriset (det er en god ide at få en til at hølde for dig imens du pisker).
5. Sæt det tilbage i maskinen og pisk massen i ca. 2 minutter. Den skal ikke piske kold, men bare helt hvid og medium sej.
6. Kom nødderne på gummimåtten og hæld nougatmassen over. Brug måtten til at ælte den varme masse lidt sammen, så nødderne er ligeligt fordelt og dækket med nougatmassen.
7. Form massen, så den for en firkantet form, lig den på den ene side af gummimåtten. fold gummimåtten over, så den er på begge sider af nougatten og ruld den til ønsket tyggelse.
8. Lad nougatten køle af. Når den er blevet kold skal den i en plastikpose.
9. Brug en savtakket kniv og tag dig god tid til at save nougatten ud. Vær tålmodig så for du fine lige kanter.
10. Nyd den som den er eller dyp den i chokolad og dekorer.

Kommentarer