Honningkagemænd
Hele lejligheden er blevet fyldt med duften af nybagte Honningkager ^ ^
Mums, det er ulideligt at skulle vente hele tre dage før jeg rigtig kan smage - selvom jeg har lavet en lille sniger mens de stadig var varme og bløde. Honningkager bliver hårde når de køler af og skal stå i køleskabet med et fugtigt viskestykke over i 3-4 dage før de bliver rigtig bløde og lækre.
Fordej:
500g blød honning
500g mel
1. Varm honningen over svag varme og rør melet i.
2. still fordejen koldt i 2 til 6 uger
Honningkager:
1 kg fordej
10g potaske
2 æggeblommer
15g stødt ingefær
10g stødt kanel
5g stødt nelliker
10g hjortetaksalt
1. Rør potasken ud i æggeblommerne.
2. Ælt æggeblommer, krydderier og hjortetaksalt ind i fordejen i ca. 6-8 min.
3. Rul dejen ud i ca 3-4 mm. og udstik figure.
4. Lig figurene på en plade med bageparpir og bag dem i 8-10 min ved 180grader
5. Lig de hårde afkølede kager i køleskabet i en kasse eller på en tallerken med et fugtigt klæde over i 3-4 dage.
6. De blødgjorte kager kan nu overtrækkes med chokolade, pyntes og nydes ^^
Kommentarer
Send en kommentar