Hyggelig Søndag - Müsliboller & Tærte

24 små Müsliboller:

25g gær
3dl lunken vand
2 spsk. olie (helst jordnød)
2 tske salt
200g yoghurt naturel eller et andet syrnet mælkeprodukt.
100g müsli (uristet)
200g havergryn
ca. 500-600g mel

1. Smuldre gæren i vandet til det er helt opløst.
2. Tilsæt olie, yoghurt, müsli og havergryn og blan det godt sammen før du tilsætter salt.
3. Ælt dejen godt igennem med melet, den skal være blød men sammenhængende.
4. Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i 45 minutter.
5. Smør et par muffinforme med olie. Slå dejen ned og kom en spsk dej i hvert muffinhul.
6. Lad bollerne hæve igen i 45 minutter.
7. Drys lidt müsli over hver bolle og bag dem i ca. 40 minutter ved 200grader.



Svampe tærte med kylling og spinat:
En omgang tærtedej
100g svampe - jeg har brugt brune champignoner
100g friske spinatblade
100g kylling i strimler
6 æg
1 tsk salt
1 tsk peber 
2 fed hvidløg
1 tsk muskatnød
revet ost


1. For et ildfast fas med tærtedejen.
2. Skær svampene i skiver og lig dem i det ildfaste fad.
3. Klip spinatbladene i stykker over svampene.
4. Fordel kyllingestrimlerne over svampene og spinaten.
5. Pisk æggene sammen med krydderierne og hæld det over.
6. Rør lidt rundt så alt fyldet bliver godt fordelt.
7. Drys en håndfuld revet ost over og bag tærten i ovnen ved 200grader i 20-25 minutter.

Kommentarer