Chapati Brød

 
Helsebrødet (fra et i forvejen ualmindeligt sundt land). Det indeholder slet ikke fedt, selvom nogle inderer kan lide at pensle det med lidt smeltet bøffelsmør.
Det meget flade og runde brød bruges tit som en slags madpandekage, der gør det lettere at spise de mange grønsagsretter, som Indien er kendt for. Brødet er lavet på fuldkornshvede og bages traditionelt over en nøgen flamme.



Opskrift: 
250g. Fuldkornshvedemel/grahamsmel
5g. Salt
25g. olivenolie
170g. Vand


  1. Fuldkornshvede og salt blandes.
  2. Olie og vand tilsættes og æltes blød og smidig.
  3. Lad dejen hvile i 20 minutter under et fugtigt viskestykke
  4. Del op i stykker af 75g. og tril dem runde.
  5. Drys med hvedemel og rul klumperne ned i 1.5 millimeter tykkelsen. Bages på en tør pande ved middel varme til de er gyldne.

Kommentarer