Naan Brød

Naan er usyrnet gærbrød, der bages i en rund lerovn, med en lang hals og et stort hul for oven. Til at starte med bliver der fyret godt op i bunden af ovnen, så den bliver godt varm. Når der ikke er andet end gløder tilbage i bunden, former man dejen med hænderne og klasker det ind på indersiden af ovnens hals, hvor det så bliver hængende og bager færdigt. Efter bagning pensles brødet med olie og krydres med urter. Utrolig lækkert til sommersalat, grille eller krydrede retter :D
 
Opskrift:
25g. Gær
60g. Æg
100g. Yoghurt
15g. Olivenolie
10g. Salt
15g. Sukker
500-600g. Hvedemel
300g. Vand 
valnøddeolie
krydderier efter eget valg  
  1. Gæren opløses i vand, tilsæt resten af ingredienserne til dejen og ældes godt. - udfaldet variere så gem lidt af melet og se dejen an. Den skal være smidig og blød, ikke klistret!
  2. Lad dejen hæve i 15 minutter.
  3. Dejen deles i klumper af 175g. pr. styk og rulles/trykkes runde og flade.
  4. Bag på bageplade med bagepapir eller på en bagesten i 15 minutter ved 180°C
  5. Lige når de er kommet ud af ovnen pensles de med lidt olie og krydres. 
     

Kommentarer