Fromage

Nu kan jeg lige så godt sige med det samme, at når det kommer til fromage, er det fristende let at lade sig forføre af fromagepulver.

og helt ærligt, så er det lettere, hurtigere og smager lige så godt som en fromage lavet fra bunden. 
Skal man snyde lidt i køkkenet, er det her. 
Fromage kan være skide irriterende med husblas og alt det der, med fromagepulver vejer du bare af, blander med vand og blander igen med nypisket flødeskum - det bliver ikke nemmere! 

- MEN den nemme måde er bedst til lagkager, den er nem at smøre ud og få flot jævn.
Hvis du gerne vil støbe en fromage til dessert er det ikke umuligt, men der foretrækker jeg at lave "rigtig" fromage, der har en meget blødere konsistens i starten og er lettere at fylde i glads. 


Den sjove del er smagen. 
 
Man kan få pulver med forskellig smag, men køb en neutral i stedet og bland så med frugt- eller bær-opkog. Der er uendelige muligheder - appelsin, jordbær/rabarber eller ingefær/lakrids - hvis man er lidt mere eksperimenterende.
Brug fantasien!


Et opkog er ikke det sværeste i verden og det er en klar fordel hvis du gerne vil bruge syrlige frugter, der ellers får fromagen til at skille. Du tager bare lidt af vandet fra og erstatter det med opkoget og voila.

Citron-opkog
4 økologiske citroner
100g sukker
½ stang vanilje
1 dl vand 

1. Riv skallen af  en citron fint over en gryde. 
2. Præs citronerne og hæld saften i gennem en si og ned i gryden til citronskallen.
3. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, knus dem lidt sammen med en tske. af sukkeret og hæld både det og stangen i gryden sammen med resten af sukkeret og vandet. 
4. Tænd for varmen og rør i gryden mens det koger op. 
5. Lad det stå et par minutter på fuld blus og sørg for at alt sukkeret er opløst. 
6. Hæld massen over i en skål og lad den køle af til næste dag. 
- husk at fiske vaniljestangen op før du blander opkoget i fromagen. 

Bær-opkog
200g bær
100g sukker
½ stang vanilje
1 dl vand

1. Følg opskriften ovenfor.
2. si væden fra bærerne og lad begge dele køle af til næste dag.
3. brug væden til fromagepulveret og vend bærerne i den færdigblandede fromage

Rigtig Fromage
Hvis man en dag står væbnet med tålmodighed og vil lave en af de der flotte fromage desserter i glads som man ser i tv, så er det ikke umuligt. Hold tungen lige i munden og vær lidt opmærksom, så kan du sagtens få et flot resultat.


Vaniljefromage 4 prs. (fra bunden)
1 stk husblas 
½ stang vanilje 
25g sukker 
3,5 dl piskefløde 
½ del pasteuriserede æggehvider

1. Læg husblasen i blød i koldt vand, så den bliver dejlig blød og medgørlig.
2. Flæk vaniljen, skrab kornene ud og mas dem sammen med lidt sukker så kornene skiller sig.
3. Pisk fløden med vaniljen til en let skum.
4. Pisk æggehviderne stive
5. Præs vandet af husblasen og varm det i en gryde sammen med to spiseskefulde af flødeskummet ved meget svag varme. Du skal have din finger på bunden hele tiden og tag gryden af varmen når det bliver for varmt at have den der. Lad den stå og køle lidt i ca 2 min.
6. Kom en tredjedel af den piskede flødeskum op i gryden og pisk godt. Kom den lune fløde fra gryden op i resten af flødeskummet i skålen og vend det stille og roligt sammen.
7. Hæld de stive hvider i og vend det hele forsigtigt sammen til massen er jævn. 
8. Hæld forsigtigt fromagen på glads og pas på med ikke at svine med det - ha en fugtig klud ved siden af hvis nu du alligevel kommer til det.
9. Stil fromagen på køl i minimum 2 timer, helst til næste dag.
Bon Appetit.

Kommentarer

  1. Mmm... Det ser enormt lovende ud. Glæder mig til at gøre et forsøg.

    SvarSlet

Send en kommentar